ХЕЛИ СКИ
в подкрепа на
въздушното спасяване
в българия

ЕКСТРЕМНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ С КАУЗА ЗА ВЪЗДУШНО СПАСЯВАНЕ

тестове за по-добро бъдеще

Днес, на 21.12, от 16:00 часа ще направя солово Free Climbing спортно катерене по вертикала и хоризонтала на 36 метровия ни кран и заснемем термо-графичните снимки на фона на снежната Витоша планина, за да тестваме нови технологии в мобилните комуникации. Това е част от подготовката ни за предстоящия уникален полет, който ще правим с хеликоптер и заснемем с нов вид 360° снимки от въздуха и специален модифициран дрон за Търсене и спасяване по въздух. Снимките с термо камера ще са контрастни и уникални.

Станимир Начев, водещ експерт и производител на български дрон ще заснеме за първи път подобно проследяване на тренировка за бързо реагиране на труднодостъпно място, над строежа на Дома на спасителя на бъдещето. Там ще тестваме най-новите технологии за Търсене и спасяване и провеждане на спектрален анализ по въздух. Затова Ви каня на интересна фотосесия, където ще катеря соло от външната страна на 11 етажен кран, в подножието на Витоша планина.

Започваме Серия от практически тестове, за ползването на нови мобилни технологии, за която каним оператори да тестваме нови методи за създаване на локална мрежа на борда на хеликоптер за провеждането на живото спасяващи мисии по въздух и дистанционна медицина в реално време. през 3G-4G-5G.

Ние бяхме първите в България, а може би и първите в света, които проведоха тестването на 3Г и 4G (WIMAX) от борда на хеликоптер. Сега с пилота Габриел можем да развием тази инициатива с тестването на 5G.

Въздушно спасяване в България

Полети на високо

Клуб  Екстрийм към Спец. отряда за спасяване ви кани на споделено преживяване, с което ще си поделим разходите по въздушния транспорт и осигуряване на специализирана екипировка за хибриден мониторинг на рисковите спортове.

Екстремно в снега

Заповядайте на хели скиинг по склоновете на Рила, Пирин, Витоша и Родопите. Това е част от подготовката на новото поколение екстремни спасители и решението ни да караме ски, където си искаме в най-красивите и добри места при ограниченията за #Covid-19

Извън пистите

Специално за  доброволци спасители и феновете на екстремните спортовесме в готовност с медицински екип да ги следваме от скока им от хеликоптера до “приземяването” им на беопасно място. Знаем за рисковете, които поемат и сме в готовност да отреагираме по земя и въздух.

Оценка на риска.

В критични ситуации и при Търсене и спасяване, нещата не бива да се подценяват, а да се анализират трезво, дискретно, мъдро, почтенно и в страх от Бога.

Споделено летене

Хеликоптерните операции са скъпи, а 

The Best Aerial Experience

"We can film you from the ground and the air in 360 degre panoramic view."
Stoyan Stoyanov
Dron Pilot and Film Maker

снимане с 360 градусови камери за екстремни спортове с проследяване:)

Екстремно от въздуха

Споделено Екстремно Летене във въздуха, по писти и извън тях. 
 
Предлагаме на всички, които са фенове на екстремните ски или могат да си позволят лукса да наемем най-икономичния хеликоптер за хели ски в България да се обединим и направим групови пакети за каране. 

Хели Хет Трик

Излита се в подножието на Рила планина, в зависимост колко човека и къде предпочитаме, ще си направим график, да видим къде ще е най-желаната дестианция, а, може и като се спуснем по пистите, например от върха на вр. Тодорка, или около вр. Мусала, после да разменим терените и планините, и накрая напримет, да кацнем на вр. Черни връх и да се спуснем до най-ниската точка. Това мисля, че ще е предимството на хелискиинга и можем да направим Хет-Трик: три планински спускания на три планини за един ден. Яко

Алтернативни полети със ски и сноуборд

Можем да ви свържем с приятели, които практикуват зимни и летни спортове с леката и ултра леката авиация.

Партньорска благотворителна кампания на SOS и SECURITY осигурява полети на въздушните спасители

С тази инициатива покриваме  разходите за полетио и купуване на аварийно спасителна техника и жизненоважна апаратура за Търсене и спасяване на Спец. отряда за спасяваване в планината и обучението на нови въздушни спасители. Един летателен час с хеликоптера Робинзон R44 струва 2000лв., затова  каним съмиш;еници и фенове на екстремните спортове да се включат в наши тренировки или да се запишат на полети, с които ще ползват услугата за транспорт по въздуха и така ще споделим цената и подпомагаме дейността за създаването на Въздушна спасителна служба .

Heli Skiing in Bulgaria
 • Полет за един човек
 • лв.500
  • Едно място до пилота
  • Един чифт ски/сноуборд 
  • Една раница
 • Полет за двойка
 • лв.400
  • Две места отзад
  • Два чифта ски/сноубоард
  • Две раници
Aerial Filming
 • Въздушна фотография
 • лв.300
  • Заснемане от въздуха
  • 360° видео и LIVE
  • Сферични и панорамни r