New Program at Spiderman .Academy Нова програма за Обучение на деца - начинаещи пилоти на дронове. Smart Training for the Rescuer of the Future Подготвяме обучение за начинаещи пилоти на дронове в Академията за бъдещето Rescue.One New Academy for the New Rescue Generation Spiderman.Academy is a new non profit initiative in process of development by Ivan Kristoff, aka Real Life Spiderman. o o
Embedded Extreme Journalism

Embedded Extreme Journalism

Drones Help Search And Rescue Teams Find Victims Faster, New Study Shows

Volunteers from the “Specialized Rescue Association” use modern drones with thermal cameras for Search and Rescue. On the occasion of the International Volunteer Day – December 5, they gathered on the construction site of the House of the Savior of the Future. There the Association’s “SOS” team can use an 11-storey crane for training operations in high rise-air operations and a specially designed simulator for external suspension of cargo and people on board of a helicopter. This will be done with a winch, rope access work , fast rope system and other methods of transferring people during training, rescue or tactical helicopter maneuvers.

Discover More
New Standards Help Save More Lives

New Standards Help Save More Lives

Екипи за търсене с дронове намират жертвите по-бързо

Доброволци от “Спецотряд за спасяване” използват модерни дронове с термални камери за търсене и спасяване. Навръх Международния ден на доброволеца-5 декември,  те се събраха на строотелната площадка на Дома на спасителя на бъдещето. Там Сдружение „Спец. отряд за спасяване“ може да ползва 11- етажен кран за тренировки на действия при височинно -въздушни операции и специално предназначен симулатор за външно окачване на товар и хора от борда на хеликоптер. Това ще става с лебедка,  въже, ще се прилага системата фаст роуп и други методи за прехвърляне на хора при обучителни, спасителни или тактически хеликоптерни маневри.

По темата

In-Depth Camera Lens Specification

  • 4k 60FPS, 2.7k 60FPS, 1080p 120FPS
  • 100mbps Bitrate at 4K 60FPS
  • Sony CMOS 1/2.3 Sensor, F2.8,
  • 94° FOV
  • File Formats – Photo: JPG/DNG Video: MOV/MP4

o

НОВИ ПРОУЧВАНИЯ

Екипи за търсене и спасяване намериха по-бързо “жертви”, когато използваха дронове, за да ги търсят, показва ново проучване, публикувано днес. Проучването заключава, че дроновете предлагат огромен потенциал за подпомагане на усилията за търсене и спасяване (SAR), а спасителните екипи трябва да разработят нови стандарти, тактики и протоколи, за да се възползват изцяло от въздушната перспектива на дроновете.

 

Подготвяме специални тренировки за Търсене и спасяване

С хибридна сателитна връзка с v2track, oт най-новото поколение, с видео предавател за излъчване на живо, ще тестваме с 5G видеострийминг от въздуха- уебТВ репоражи за екстремна журналистика. Ще летим в района на София и планините Витоша, Верила и Рила.

Специално за екстремната журналистика

Тези ключови констатации бяха част от проучването за ефективност на доклад, издаден от DJI, Европейската асоциация за спешни номера (EENA) и Black Channel. Изследването беше публикувано на срещата на високо равнище за дронове и обществена безопасност на EENA в Брюксел

 

Хибридно проследяване с GPS и GSM с технологиите на v2track

От борда на хеликоптер

С дронове и безпилотни самолети

По земя, вода и въздух

o

„Потенциалът дронове да спасят живота е ясен – най-малко 160 души са били спасени от дронове по целия свят, но науката за това как да се използват най-добре дронове за обществена безопасност все още е в начален стадий“, казва съавторът на проучването Ромео Дуршер, DJI Директор по интеграция на обществената безопасност.

Иван Кристоф подготвя обучение за начинаещи пилоти на дронове в Spiderman.Academy.

m Mountain Air Rescue Service MARS m GPS MONITORING AT HIGH ALTITUDE
ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА
ТРУД, Велико Търново
Доброволци от Спецотряд използват модерни дронове с термални камери за търсене и спасяване. Това сподели пред „Труд” Иван Кристоф, известен като Човека Паяк. Безстрашният българин се прочу преди години, че се катери по небостъргачи и разработва методи за височинно-спасителни акции.
„Навръх Международния ден на доброволеца-5 декември,  се събрахме на строежа на Дома на спасителя на бъдещето. Там Сдружение „Специализиран отряд за спасяване“ ползва 11- етажен кран за тренировки на действия при височинно -въздушни операции и специално предназначен симулатор за външно окачване на товар и хора от борда на хеликоптер. Това ще става с лебедка, въже, ще се прилага системата фаст роуп и други методи за прехвърляне на хора при обучителни, спасителни или тактически хеликоптерни маневри”, поясни Иван Кристоф.
Безстрашният българин допълни, че той и съмишлениците му дефинирали Оценката на риска, която трябва да имат за направата на A.I.R. Forum в България и по света.
„Ще използваме мой терен край родния ми дом, където ще се обучават доброволци спасители в симулации  на крайно рискови и екстремални операции в градска среда”, уточнява Човека Паяк.
По думите му това е в контекст на мисията на Специализирания отряд за спасяване и методиката за обучение на доброволци спасители на Spiderman.Academy.  Предстои тестване на специални дронове за превоз на леки медицински пакети с безпилотни летателни апарати. Работят и по елементи за организирането на Спешна въздушна медицинска помощ.
„Наричат ме Човека Паяк още от миналия век за първи път в Канада, заради новия и различен начин на мислене, в една от водещите технологични страни в света. Сега в Новия Милениум, дори измисления Spider-man, в последния си филм, разчита на дроновете, както и враговете му.  Те вече са част дори от живота на децата, както в случая моя син, едно любознателно хлапе, още докато ходеше на детска градина, си имаше личен дрон, с който правеше акробатични номера, като салто във въздуха и си го управляваше както навън, така и в детската си стая. Това увлечение по играчки обаче може да спасява хора и животни в беда, да се използва при наблюдение на пожари в отдалечени райони и незаконен дърводобив, на различни явления и катаклизми в природата”, коментира Иван Кристоф.
Според него всичко това ще бъде необходимо в предстоящите зимни условия. Широко приложение могат да намерят термо графичните камери и технологии за спектрални анализи, с които можем да виждаме там, където човешкото око не може без тях. „Всички ние сме частица от Бога, и явно в неговия дизайн, той ни даде възможността да виждаме там където и Той вижда. Това е част от визията ми за Спасителя на бъдещето, която представих още през 2018г., след като се завърнах от Интерсек, най-голямото изложение в света за безопасност, сигурност и пожарогасене. Там бях поканен от организаторите на събитието, което се състоя в World Trade Center в Дубай. Видях премиерите на технологиите на бъдещето на спасяването, които може да се приложат и в България. Оказа се, че има и български компании и ентусиасти, като  Станимир Начев, с който споделяме авангардно мислене и смятам, че неговите български ‘играчки” също ще намерят широко приложение”, казва Иван Кристоф.
Той уточнява, че целта на предстоящия A.I.R. FORUM  е да  събере запалени дронаджи и да бъдат тествани новаторски концепции и елементи от модерни средства за търсене и спасяване, които са по авангардни и ефективни от всички ползвани до сега методи за търсене на изгубени или отвлечени хора, при издирване на укриващи се от закона престъпници.
„Търсим български фирми и стартъпи дори, които биха разработили специализиран дрон за търсене и спасяване. Ще ги подкрепим с бюджет от $100 000 в дигитална реклама за разработването, тестването и производство на специален модел, който да носи товар до 5-10 килограма и да оперира в радиус на поне 100 километра”, подчертава Иван Кристоф.