Мисия: Създаване на следващо поколение екстремни спасители – Спасителя на бъдещето

Храната за новото поколение екстремни спасители – Спасителя на бъдещето

Българинът Иван Кристоф, обявен от канадските медии за SPIDERMAN а, по-късно от полицаите, пожарникарите, докторите, парамедиците и доброволците спасители за “Герой на Торонто” през 2001г, веднага след събитието 9/11, което промени света, се завърна в България, с основна цел – да промени за по-добро бъдещето на сънародниците си, с фокус към доброволческото спасяване е екстремални и крайно рискови операции. Това го прави със свои ресурси, без подкрепата на държавата и въпреки спънките от страна на политици и държавните структури. Дори с екип от международни инвеститори от Канада, Америка, Дубай и Швейцария, те финансират подобни структури у нас и инвестират в проекти, които са от полза за обществото ни и да подпомогнат спасителите и хората от първа линия, там където другите не могат.

Проекта му за 2020 започна с изграждането на 5 етажна сграда, в подножието на Витоша планина, в която последните етажи и покрив ще са Резиденцията на Спасителя на бъдещето и новия план е по вертикала и външните площи да се застрои вертикална градина с южно изложение за отглеждане на био храни. Целта е доброволците спасители да бъдат максимално само захранващи се, с храна и сокове от плодове, които сами си отглеждат, както в градски така и в нископланински райони, където вече се изграждат други Тренировъчни центрове за авиатори-спасители. Затова в една от градините му има дървета с ябълки и круши, засадени в не обработвана с торове пръст и в близост има натурални домати, тикви и всякакви зеленчуци, които са в основата на изчистената диета за хранене с прясна според сезона храна. Най любимата храна е да се нарежат парчета круши и ябълки, да се изпекат на бавен огън от дървета и да се поръсят с канела. Соковете задължително се правят и изпиват в рамките на 3 минути, защото щом са нарязани с нож, се променя структурата на хранителната им стойност и затова се избягват стоманените прибори

В момента Иван Кристоф създава процес, който изпреварва времето за отреагирането, както на спасителните служби и екипи, така и на създателите и регулиращите тези индустрии. Ефективната сигурност, мерките за безопасност и дори елементарното уважение към собствения и чуждия живот рядко се вписват в това уравнение на определен тип хора, които се излагат на крайно излишни и опасни ситуации, което застрашава и живота на останалите.  За тези неща много се говори и пише, но с митологизирането на безумието, като например селфитата в екстремни ситуации, ефектът е по-скоро отрицателен, а дори многото медийни, публични и всякакъв вид кампании за безопасност и призиви за истинска спешна помощ, са с много малко видими резултати. В много случаи това се прави на парче, от грешните хора, организации и в грешната посока.

С помощта на новите и по-достъпни технологии, заснемане от високо с дронове, модерните масови комуникации и подобряването на ефективността им чрез социалните мрежи, България става все по-популярна дестинация, но има неща, които с помощта на най-модерните технологии и дори традиционни методи, могат не само да представят местата ни за екстремни спортове, но и дестинациите, в които може да се засади, и отглежда най-чистата органична храна у нас.

В България екстремните и приключенските спортове по земя, вода и въздух се развиват все по-бързо, но възможността за ефективна спешна помощ при нужда, все повече се редуцира и сега заради пандемията а и липсата на ефективна въздушна медицинска помощ, както и липсата на граждански въздушен екип за Търсене и спасяване, ме накараха да се пригодя към новите предизвикателства и дам прости решения за сложни проблеми. Вече имаме изграден компактен доброволчески Спец. отряд за спасяване, съставен от авиатори-спасители и той е част от решението. Всеки един участник е пилот на различни летателни средства, но това ни обединява, освен каузата за която безкористно си отдаваме, времето, ресурсите и рискуваме живота си, е че имаме фокус към чистата храна, за да поддържаме Здрав дух в здраво тяло. Целта ни е да ядем най-чистата и подходяща храна, особено по време на натоварящи тренировки, в които всеки излишен грам и нездравословно храносмилане, се отразява не само на резултатите, но и на правилното взимане на решения под стрес, което в някои случаи е въпрос на живот и смърт. Особено, защото подготвям специална тренировъчна програма за във високопланинските  Хималаи, където правилното взимане на енергия чрез храненето в някои случаи е животоспасяващо.

Затова паралелно с пренастройването на структурата за създаването на нов модул за най-елитния спасителен отряд, който да може да спасява в екстремни ситуации по земя, вода и въздух, вече имаме изградена методика, под лекарски контрол, който включва медицински екип начело с Професор от Военна болница, и дори ползваме апаратура за космонавти, с която се моделират елементи за поддържането на желаното тегло. Накратко, към храната подхождаме с научно-изследователска методика за контрол на това, което ядем и начина по който се готви, за да не губим ценните витамини и променяме структурата на храната.

Към научноизследователския проект на Човека паяк се свързаха продуцентите на световни ТВ компании и от екипа на “The Guinness Book of World Records”, които намериха идеята му за поставяне на нова серия от световни рекорди за много интересна. За първото му въздушно събитие, което се случи над Езерото Онтарио, за обезпечаването по земя и вода наема воден екипаж и втори бордови инженер за свръзка, а Водната Полиция (Marine Unit – Toronto Police) и Бреговата охрана са били в готовност да отреагират според предвидената опасност.

 

Сега обаче искам новите ми рекорди да са в България и за подготовката им и по време на тях да се яде само българска органична храна.

Затова прилагам снимка, когато в Торонто се подготвих за Новата  серия от световни рекорди и с другата може да се направи колаж, тъй като е направена от борда на хеликоптер в България

 

 

No Comments

Post A Comment